středa 10. června 2015

Ukázka z besedy s filosofem Miroslavem Petříčkem

Milí příznivci Studia 27 „zaostřeno na duši“. Vzhledem k velmi pozitivním ohlasům na naši první veřejnou besedu v kavárně Liberál koncem května, jsme z ní pro vás připravili alespoň krátkou ukázku.
 
Beseda s filosofem Miroslavem Petříčkem se zabývala nejen tím, jak a co vnímáme a jak vjemy sdělujeme, ale také tématem spojeným právě se snahou našeho projektu, a tou je přiblížení světa lidí se zkušeností s duševním onemocněním. Pan profesor hovořil i o strachu, který při nezvyklých vjemech zažíváme, o odvaze být otevření vůči tomu, co přichází a zasévá povážlivé trhliny do našeho vidění světa. Dotkl se též společenských dogmat a přesvědčení, která jsou často kulturně a historicky podmíněna a dodávají nám iluzi jistoty, ale zároveň neposkytují vhodné podmínky pro individualitu a jinakost. V závěru besedy vystoupilo i několik diváků, kteří byli ochotni se s ostatními podělit o své vlastní náhledy na vnímání těchto témat, často v souvislosti s osobní zkušeností s duševním onemocněním.
 
Hotový sestřih z besedy se objeví na našich stránkách studio27zaostreno.blobspot.cz a na našem kanálu youtube již zakrátko, prozatím se nechte inspirovat ukázkou:
 
 
 
 
 
 
 
Další beseda, tentokrát s novinářkou Jarmilou Balážovou, je na pořadu již dnes od 19 hodin, opět v kavárně Liberál v pražských Holešovicích.

Žádné komentáře:

Okomentovat