středa 24. června 2015

Ukázka z besedy s novinářkou Jarmilou Balážovou


Milí příznivci Studia 27 „zaostřeno na duši“.
 
Připravili jsme pro vás krátkou ukázku z naší poslední besedy v kavárně Liberál, v níž byla milým hostem dlouholetá novinářka Jarmila Balážová, která pracovala v Českém rozhlase a České televizi, věnovala se problematice lidských práv a také otázkám důležitým pro Romy. Sama Romka, založila s kolegy neziskovou agenturu Romea, která se podílela na vzdělávání novinářů-Romů.
 
Jarmila Balážová hovořila o pozici stigmatizovaných lidí v médiích, ať už na základě národnosti nebo zkušeností s duševním onemocněním. Jako tisková mluvčí ministra pro lidská práva se zasloužila o to, že se v těchto dnech objevilo v hlavních médiích téma duševního zdraví ve spojitosti s právy pacientů. Bylo to podle jejích slov velmi náročné, neboť média se většinou drží zaběhaných a negativních stereotypů.
 
Hotový sestřih z besedy se objeví na našich stránkách studio27zaostreno.blobspot.cz a na našem kanálu youtube již zakrátko, prozatím se nechte inspirovat ukázkou:
 
 
 
 
 
Další beseda, tentokrát s psychiatrem Filipem Španielem o schizofrenii a její léčbě, je na pořadu již dnes od 19 hodin, opět v kavárně Liberál v pražských Holešovicích.

Žádné komentáře:

Okomentovat